21 februari 2010

18-19 februari - Mar del Plata


Strålande sol möter en när jag drar upp persiennerna. På med löparskorna och vips försvinner nästan fyrtio minuter av ens liv. Härliga fyrtio minuter kan tilläggas. Att springa i morgonljuset i dryga tjugo grader är svårslaget. Underbart att se staden vakna till liv och själv få bestämma vilket håll man viker av i nästa korsning. Ni som inte provat det borde verkligen göra det.

Frukost, sen iväg med buss i fyrtiofem minuter till en underbart lång och fin strand med riktigt fina stora vågor. Strandhänget var riktigt bra då det till en början var lite växlande molnighet som rätt snabbt övergick till strålande sol. Förutom att jag och Broman lekte en bra stund i vågorna lekte vi även i sanden och ritade stora figurer och vattendammar. Underbart att vara barn igen! Läste även en hel del under dagen och börjar nu närma mig slutet på Per Lindebergs mycket intressanta Döden är en man som ingående granskar styckmordet på Catrin da Costa, allmänläkaren Thomas Allgén, ”obducenten” Teet Härm och det politiska trycket som påverkade rättsväsendet och därmed domarna. Kan verkligen rekommendera den då det är både spännande, välskrivet och mycket bra läsning även om den ibland blir lite väl konspiratorisk i de politiska analyserna.

På kvällen blev det vin/öl och tilltugg samt Letra-Mix-spelande på vårt hotellrum. God pasta stod på kvällsmenyn. Återigen blev det en ganska tidig kväll och vi kom i säng kring tolvsnåret.

Regnsmatter och billarm väcker oss tidigt på morgonen och vi inser att det inte kommer bli någon dag på stranden. Vi dröjer oss därför kvar länge på hotellet och väntar ut regnet. Vi bestämmer oss för att satsa in oss på bio vid tretiden. Regnet avtar så småningom och vi ger oss av mot bion och då spricker himlen upp och vi ändrar återigen våra planer. Vi promenerar i solskenet och stannar på ett café och åter sen en riktigt god måltid på en bra restaurang där riktigt gott kött serverades. På kvällen spelade vi Letra-mix under stjärnorna och drack vin på hotellets takterass. Mycket mysigt. Vid halv ett gick Anna och Jo och la sig medan Broman och jag gick ut och drack drinkar och öl och hamnade till slut i en spelhall där vi spenderade en timme med bilsimulatorer och basketspel. Vid fyratiden kom vi sen hem rätt runda under fötterna.

Noterat: Här i Argentina är det inget konstigt eller ovanligt att hela familjer är uppe och umgås långt in på natten. Bland annat såg vi 4-5 åringar leka för fullt med sina föräldrar och kompisar efter klockan tre på morgonen. Rätt befriande och härligt att se att alla får vara med och umgås oavsett tid på dygnet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt ni har här blir man bara mer insnöad än vanligt, gissa vem

Anonym sa...

Ni missade ju en av vinterns värsta stormar igår, synd. ;)

/Mange N