13 februari 2010

11-12 februari Madrid & Buenos Aires


Efter en tre och en halv timmes flygning från Arlandas till Madrid spenderade vi nästan sex timmar på Madrids gigantiska flygplats i väntan på att Iberias flyg skulle ta oss mot Buenos Aires. Vi tog hjälp av öl, vin och mat samt den nya Sherlock Holmes-filmen för att få tiden att passera lite snabbare. Rätt trötta klev vi 00:30 ombord på planet dom lyfte 01:15, en halvtimme efter utsatt tid.

Det här är första gången vi flyger med Iberia och jag måste säga att vi inte är särskilt imponerade av detta spanska flygbolag. En tillsynes oengagerad kabinpersonal och medioker mat var två punkter som kan nämnas. Nu var det en lång nattflygning, men nog borde de ändå kunna servera dryck med jämna mellanrum. Resan innebar mycket sömn även om en herre i sextiofemårsåldern som satt på raden snett framför mig hade en konstant torrhosta som kom med mellanrum på några minuter. Öronpluggar i, funkade dock perfekt. Efter över fem timmars sömn tittade jag sen på Tarantinos senaste, Inglourious Basterds som faktiskt var bättre än jag förväntat mig. Mycket bra skådespeleri och som vanligt när det handlar om Tarantino, ett överlag lysande filmhantverk.

Inflygningen över 13 miljonersstaden Buenos Aires var magnifik. Staden bredde ut sig och ville liksom aldrig ta slut. Lite sena landade vi sen på stadens internationella flygplats. Vi möttes av långa köer och lång väntan på bagaget. Efter någon timme satt vi ändå i en taxi på väg mot Palermo Hollywood (jo området där vi bor heter faktiskt så).

Framme vid lägenhetshotellet Atenea möttes vi av Broman och Jo och det var underbart att se dem för första gången på nästan åtta månader! Vi lämnade in vårt bagage, i väntan på incheckning och gick till ett mysigt litet café och avnjöt en lättare lunch och ett par kalla argentinska öl. Härligt att träffa kära vänner som man inte sett på länge och vi hade verkligen mycket att ta igen. Efter en runda på en lokal loppmarknad bestämde vi oss för att ta en liten siesta och sen gå och handla inför kvällens middag hemma hos familjen Broman på deras balkong.

Kvällen bjöd på många skratt och mycket god mat och dryck. Förutom läckra grönsaker åt vi ungsgrillad forell med vitlök och persilja med dryckestillbehör i form av rött-och vitt vin samt iskall öl. Vid halv ett tiden gick vi de fem kvarteren hem till oss och somnade som stockar. Vår första dag i Argentinas huvudstad Buenos Aires var till ända. En mycket bra dag.

7 kommentarer:

Walle sa...

Noterar att Bromans bröt traditionen mad Las Cabras som ankomstmiddagsrestaurang. Iberia är billigast av en anledning. Jag har flygit BA till BA och varit mkt nöjd men Venke säger att Air France är överlägset.

Se till att gå och se La Boca (båda stadsdelen och, framför allt, fotbollslaget).

Besos!

Anonym sa...

Oh jag kommer med glädje och spänning följa ert reseäventyr här! Uppdatera ofta och ta massa bilder! Jag är avundsjuuuuuk! Funkar inte Annas mobil? Puss & kram Ulrika

Henke B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Borv sa...

Walle: Iberia var OK, inte mer

Ulli: Stämmer, mobilen funkar inte här.

Unknown sa...

Vad roligt att få veta mer i detalj hur ni har det under resan! Asado med ugnsgrillad fisk och grönsaker låter helt underbart! Kramar till er båda på Alla hjärtans dag från svärmor Lisa

Karin sa...

Jag läser oxå, håller med Ulli, uppdatera ofta! Och jag är oxå avis! :) Ta hand om er! Kraaam!

Anonym sa...

Som Walle skrev. Se BOCA!

/Mange N