16 februari 2010

15 februari - Buenos Aires


30 minuters löpning fick inleda dagen. Skönt och kroppen känns bra, än så länge. Hoppas det håller i sig. Sen var det dags för utcheckning och vi passade samtidigt på att boka in tre nätter i slutet av vår semester (1/3-4/3) på samma ställe. Efter det spenderade vi en timme vid poolen innan vi begav oss iväg hem till Bromans.

Lunchen intogs på cafét Amenabar och var helt i sin ordning. En trevlig miljö som vi dröjde oss kvar i läsandes böcker en dryg timme efter avslutat lunchmål. Jag och Broman tog sen tunnelbanan till Retiro och införskaffade fyra bussbiljetter till Mar del Plata. Området kring Retiro kändes nedgånget och många utsatta och fattiga Buenos Aires medborgare syntes till. En sida av staden man ser så fort man rör sig med tunnelbana till någon av stadens olika delar. Väl hemma blev det slappande och lite öldrickande (lite tjatigt, men mkt öl blir det i värmen) medan vi väntade in Anna och Jo som varit och shoppat skor.

Bussen till Mar el Plata skulle avgå 02:00 och i väntan på den var planen att gå ut och äta rätt sent för att på så sätt vara riktigt trötta då vi klev på bussen. Nu blev våra planer hastigt ändrade då årets skyfall slog till över Buenos Aires. Det var i stort sätt meningslöst för oss att försöka ta oss utanför dörren, men Bromans löste det hela genom att beställa hämtmat i form av sushi, som någon stackars kille fick köra ut med i spöregnet. Sushin var helt OK. Efter det skulle vi ta en taxi till busstationen och höll inte på att komma dit då stora delar av staden översvämmats av kvällens skyfall. Vår taxichaufför trotsade vattenmassorna och plöjde igenom 15-25 cm djupa vattensamlingar och vi hann fram i tid till bussen. När vi väl kommit ombord på bussen kunde vi konstatera att bussens liggsäten såg riktigt bekväma ut och tio minuter in på vår resa hade vi alla somnat - Mar del Plata nästa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att läsa alla inlägg! Gillar att det är en matblogg, me like! ;-) Och en hel del shopping för Annas del verkar det som. Njut! /Ulrika

Fisso sa...

Hälsa härliga, fina, vackra, roliga, snälla, saknade Bromans!

Anonym sa...

Lägg in löppassen i funbeat!!! Kul att du är igång med löpningen, igen. ;)

/Mange N

Anonym sa...

Hörde på radion nyss att det ska komma mellan 10-15 cm snö imorgon och 20-30 cm på lördag här hemma.