31 maj 2007

Polen, rädda för bögar och flator

Fy fan vad jag skrattade när jag läste om den polska barnombudsmannen Ewa Sowinska som fördömde det brittiska barnprogrammet Teletubbies och "... hon fruktade att Tinky Winky, en av seriens färgglada och knubbiga figurer, inspirerar till homosexualitet." och att "Tinky Winky anses på grund av sin relativa längd vara man, men Sowinskas misstänksamhet väcktes av att figuren bär handväska.".

Vid en andra eftertanke blir jag bara rent ut sagt förbannad över folks inskränkthet och icke-tolerans gentemot andra människor. Jävla idioter som säger åt andra vad som är acceptabelt eller inte. Sowinska ska enligt artikeln i DN (se länk nedan) vara konservativ katolik, vilket ju förklarar en hel del, men ändå! Hur i helvete kan man påstå sig vara kristen och samtidigt fördömma människor som älskar varandra?!

"Polska myndigheter påbörjade nyligen en rad åtgärder för att förbjuda spridning av homosexualitet bland barn. Bland annat vill utbildningsdepartementet att lärare som uttrycker sig positivt om homosexuella ska kunna sparkas."

Kom ihåg att Polen är en EU-kollega till Sverige. Nog fan kunde våra EU-politker göra något för att sätta press på Polens syn på homosexuella! Men tyvärr prioriteras frågor som rör handel och jordbruk och därför hamnar frågor som dessa i skymundan.

Mitt råd till alla män: Bär handväska

Alla citat kommer från en artikel i DN som ni finner här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=655904




Inga kommentarer: