11 november 2009

Sveriges kallaste plats finns i Skåne

Jag blir mållös och sen riktigt förbannad. Det är ingen nyhet att Vellingeborna mest bryr sig om sig själva. Man har länge legat högt upp i skatteligan över de kommuner som har lägst kommunalskatt och medelinkomsten är självklart hög i en "homogen" kommun som denna. Det är längesedan kommunen gjorde klart över att man inte skriver några avtal med Migrationsverket gällande nyanlända flyktingar. Och uppenbarligen görs INGA undantag. När nu ett 30-tal flyktingbarn behöver utplacering och de hamnar inom Vellinges kommungräns så sätter en mobb av vellingemedborgare igång att opponera sig mot detta. Att det finns ett fåtal idioter som saknar minsta drag av empati är illa i sig, men vad värre är att allt indirekt sanktioneras av Lars-Ingvar Ljungman som är moderat kommunalråd och kommunens "starke man".

Kan man då inte tycka att en liten, i många sammanhang obetydlig, välbärgad kommun i landets sydligaste del, borde ställa upp för dessa redan så utsatta barn? Jo, självfallet kan man det, men likförbannat sker detta i Sverige 2009. Jag funderar allvarligt på om vi inte borde skära loss Vellinge kommun och knäppa iväg dessa rasisterkärringar och gummor över sundet till Danmark.

Det skulle vara mycket intressant att se hur medborgarna i denna lilla sketna rasisthåla skulle se på det hela ifall de och deras barn av något skäl skulle behöva fly till ett annat land. Ibland hoppas jag att karma existerar. För då skulle kanske vissa ögon som behöver öppnas att till slut öppnas. Samtidigt är jag emot allt vad hämnd heter och jag önskar därför allt gott till Lars-Ingvar Ljungman och hans lokala partikamrater (hans M fick 55% av rösterna i senaste valet). För kanske är det endast det goda som kan segra i rasismens kalla delar av Sverige.

För länk till Aftonbladet, klicka här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101818.ab

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan man vara så himla egoistisk?

Anonym sa...

Du har redan sagt allt. Man blir röd av ilska och blå av matthet... /BL

Anonym sa...

WORD!!!

/Mange N